MICHELIN DÆK - choose your adventure!

0,00 DKK

Lagerstatus: På lager

Michelin Gummi Compagni A/S holdt sin konstituerende generalforsamling d. 15. januar 1927, og blev optaget i aktieselskabsregisteret d. 2. april 1927. Men allerede tidligere havde danskerne stiftet bekendtskab med Michelins produkter, da Adam's Transportkompagni havde haft agenturet for Michelindæk igennem nogle år og havde gjort Michelinnavnet kendt blandt datidens cyklister og automobilister. Michelin indrettede sit første kontor på H.C. Ørsteds Vej 50, Frederiksberg. Det var en vanskelig tid at starte virksomhed i - erhvervskrisen eskalerede, og regeringen indledte et større økonomisk nedskæringsprogram. Ikke desto mindre viste det første årsregnskab et pænt overskud på 14.411,04 kroner.

Op igennem trediverne går det godt for Michelin, og der åbnes filialdepoter i Ålborg, Århus, Haderslev, Holstebro, Nykøbing F., Odense og Slagelse. Anden Verdenskrig sætter dog en stopper for aktiviteterne, og under hele krigen kan firmaets aktiviteter klares i en 2-værelses lejlighed på Rolighedsvej på Frederiksberg.

25 års jubilæum i 1952 fejres på Indertoften i Vanløse, hvor Michelin holder til de næste 38 år. 30 års jubilæum fejres på fransk vis, og alle glæder sig over de meget fine resultater selskabet har opnået siden krigen. Michelin står stærkt på markedet og i forbrugernes bevidsthed i dette år hvor "Fællesmarkedet" oprettes, og Rusland sender den første "Sputnik" ud i verdensrummet.


Årene omkring Michelins 50 års jubilæum præges af oliekrise og nedgang på dækmarkedet. Alligevel går det godt med Michelins markedsposition, og i 1977 kan man fejre jubilæum i et år med gode økonomiske resultater og en stadig udvidelse af aktiviteterne.

Hele vejen op gennem 80'erne går det fremragende for Michelin - i 1982 så fremragende at Michelin af monopoltilsynet betragtes som "dominerende" på dækmarkedet, og i 1987 markeres 60 års jubilæet med en stor gallafest på Hotel D'Angleterre i København.

I 1990 flytter hovedkontor og administration til Brøndby, og her kan Michelin så i 2002 glæde sig over at have sat sit præg på det danske dækmarked igennem 75 år.

Yderligere information

Navn MICHELIN DÆK - choose your adventure!
Varenummer Michelin
Producent Michelin